Om


Garnviks Røkeri

Vi er en liten familiebedrift fra Frøya i Trøndelag. Vi ble etablert januar 2014 og har siden da gjort oss bemerket.

Kun superior kvalitet!

Både laks og ørret går igjennom en streng kvalitetskontroll før produksjon. Fisken blir sukkersaltet (blanding som er komponert) i kasser. Dette gjør at all god lake blir tatt vare på, og blir liggende rundt fisken til den er ferdig saltet. Etter en periode liggende i denne salt/sukker blandingen, inklusiv laken, blir fisken skyllet godt i rennende kaldt vann. Deretter legges/henges den til tørking. Når så fisken er tørr nok – settes den til røyking.

Fisken blir røkt av en egenkomponert flisblanding av bøk og gran.  Til slutt tilsettes den einer. Dette gir en unik god røyksmak av fisken, som er vårt kjennemerke!

Hva er viktig for oss?

Det er viktig for oss å fokusere på verdigrunnlaget vårt, som er ekte råvarer, utsøkt smak, kvalitetsgaranti og kombinasjon av ny og gammel matkunnskap. Både i nærmiljø og regionen ellers er det lokalmatprodusenter og kjennere vi har fått god kontakt med. Dette hjelper oss i utviklingen av både produkter og selve bedriften. Vi jobber hver dag med fokus på kvalitet og krav til råvarer og ønsker å vokse som leverandør av sjømatprodukter i visshet om at vi holder det vi lover kundene våre.

 

Historien

Hobbyen startet i en garasje og ble omgjort til et røkeri i 2014. Fra våren 2015 ble Garnviks Røkeri en heltidsjobb.

Det hele startet med at Vidar Garnvik var lei av å lete etter god røkt laks. Han bestemte seg for selv å lage produkter som smakte godt og samtidig var røkt med ekte røyk. Det ble mye testing før den endelige oppskriften var på plass.

En Abu røykovn fra Vestnes Industrier var det første verktøyet. Etter at denne ble for liten, ble det et bygd et eget uthus for røykeri. I 2013 ble det investert i en industriovn av typen Kerry. Denne ble levert av Navestad. Dette skapte en så stor endring for oss at hobbyen ble til noe mer.

Produktet som ble solgt til venner/kolleger ble så godt mottatt at vi så oss nødt til å bygge om garasjen vår. Anlegget ble godkjent for matproduksjon og Garnvik`s Røkeri ble etablert i januar 2014 med en visjon om å levere lokalprodusert sjømat laget av ekte råvarer. Forretningsideen vår er ”Ekte varer med god smak til kvalitetsbevisste kunder”. Vi har hatt positiv utvikling hele veien og selv om Trøndelag nok er vårt markedet pr i dag sender vi produkter over hele landet.

European Region Of Gastronomy

Vi støtter arbeidet med Europeisk Matregion 2022.

Hva er European Region of Gastronomy?
Det er organisasjonen IGCAT (Institute for Gastronomy, Culture, Art and Tourism) som står bak plattformen og utmerkelsen European Regions of Gastronomy. Status og medlemskap gir tilgang til et internasjonalt nettverk innenfor matsegmentet, og mulighet til å jobbe sammen med andre områder i Europa med utvikling innenfor målområdene. De utnevner 1-2 regioner som holder tittelen hvert år. I 2022 har også Menorca i Spania tittelen sammen med Trondheim-Trøndelag. Sammen representerer vi en bred mat- og kulturforståelse, med både nordisk og sør-europeisk blikk.

Les mer om ERG her: https://www.matriketmidt.no/prosjekter/european-region-of-gastronomy/

oi! Trøndersk Matfestival

Vi prøver stadig og utvikle produkter som har en spesiel smak.
Hele 4 ganger har vi vunnet prisen for årets Sjømatprodukt under matfestivalen i Trondheim.

2015 – Røkt loins med cognac og pepper

2017 – Akevitt gravet laks med tarekrydder

2018 – Røkt laks med Chili og Lime

2021 – Varmrøkt Hvitløkslaks med soltørket tomat og basilikum.