Garnviks Røkeri

Det hele startet som en hobby hvor Vidar bestemte seg for å lage produkter som smakte godt og samtidig var røkt med ekte røyk.

Vidar er født og oppvokst på Frøya, og begynte å jobbe i et lokalt røykeri allerede som 16-åring. Det var her Vidar fikk interesse for videreforedling og røyking av laks.

Garasjen ved sommerhuset på Frøya ble bygd om, og det ble anskaffet en røykovn. Det tok ikke lang tid før denne ble for liten, og det ble bygd et eget uthus for røykeri. Anlegget ble godkjent for matproduksjon og Garnviks Røkeri ble etablert i 2014 med en visjon om å levere lokalprodusert sjømat laget av ekte råvarer.

Produktet som ble solgt til venner og kolleger ble så godt mottatt, og allerede i 2015 var røykeriet ved sommerhuset på Frøya blitt for lite. Dette skapte en så stor endring for Vidar at hobbyen ble til noe mer.

Vidar fikk leie produksjonslokalene der han selv jobbet som ungdom, og det er der Garnviks Røkeri holder til i dag, i store og moderne produksjonslokaler, på Norddyrøy på Frøya.

Helt siden starten har Garnvik hatt fokus på kvalitet og ikke minst utvikling av nye smaker med de beste lakseproduktene Norge kan skaffe. Garnviks Røkeri har siden den spede begynnelse hjemme i garasjen utviklet seg til å bli en sterk merkevare for foredlet laks og fiskeprodukter. Gode råvarer, utsøkte smaker, presentert i miljøriktig emballasje har gjort mange av produktene til klare vinnere i flere matkonkurranser i nasjonal sammenheng.